GIS ostrzega: Salmonella w chałwie sezamowej

Główny Inspektorat Sanitarny został poinformowany przez dystrybutora o wykryciu obecności bakterii Salmonella spp. w niżej wymienionych partiach chałwy. Spożycie produktu, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Szczegóły dotyczące produktu:

Producent: Elis Ali Eski, ul. Gdyńska 32, 80-209 Tuchom

Zdjęcie produktuNazwa produktuNumer partiiData minimalnej trwałości
 chałwaKLC.Chałwa sezamowa wanilowo-kakaowa, 100 g26.09/2K25.03.2025
 chałwaKLC.Chałwa sezamowa smak waniliowy, 100 g25.09/1K25.03.2025

Działania podjęte przez przedsiębiorcę i organy urzędowej kontroli:

Producent podjął działania zmierzające do wycofania z obrotu kwestionowanych partii produktu.

Państwowa Inspekcja Sanitarna prowadzi postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.

Zalecenia dla konsumentów:

Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.

Źródło i fot.: GIS

Małgorzata Kulma
Małgorzata Kulmahttps://agronews.com.pl
Redaktor portalu agronews.com.pl. Email: m.kulma@agronews.com.pl

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

300 tysięcy złotych dla gospodarstw poszkodowanych przez powódź. Ruszył nabór wniosków

Rolnicy, którzy ponieśli straty spowodowane przez powódź, od 22 listopada do 30 grudnia 2024 r. mogą składać wnioski o przyznanie wsparcia na Inwestycje odtwarzające...
13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
8,520SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics