Hongkong zamyka się na polski drób

Hongkong zamyka się na nasz drób. Powodem ograniczeń eksportowych jest ptasia grypa, którą wykryto w zeszłym tygodniu na fermie niosek w Wielkopolsce.

W związku z potwierdzeniem w dniu 24 listopada 2020 r. 33. ogniska wysoce zjadliwej grypy ptaków (HPAI) na terenie powiatu wolsztyńskiego w województwie wielkopolskim, w dniu 27 listopada 2020 r. właściwa służba Hongkongu poinformowała o wprowadzeniu ograniczeń eksportowych z ww. powiatu. Ograniczenia eksportowe wchodzą w życie ze skutkiem natychmiastowym.

Do Hongkongu nie może być eksportowane mięso drobiowe (tuszki, elementy, podroby) oraz produkty drobiowe (w tym jaja), pochodzące z powiatu wolsztyńskiego.

Redakcja AgroNews

Agata Molenda
Agata Molendahttps://agronews.com.pl
Redaktor portalu agronews.com.pl. Email: a.molenda@agronews.com.pl

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Groźne bakterie w tatarze firmy Łuków. GIS wydał ostrzeżenie!

Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega, że w partii tatara wołowego wykryto bakterię Escherichia coli, która produkuje toksynę Shiga. Produkt jest natychmiastowo wycofywany ze sprzedaży. W wyniku...
13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
8,520SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics