Uwaga! Salmonella w pieprzu mielonym

W pieprzu mielonym produkowanym przez firmę ROL-TIM stwierdzono obecność bakterii Salmonella. Główny Inspektor Sanitarny opublikował ostrzeżenie publiczne w tej sprawie.

Uwaga! Salmonella w pieprzu mielonym
Uwaga! Salmonella w pieprzu mielonym

W próbkach pieprzu naturalnego mielonego zbadanej w ramach kontroli urzędowej stwierdzono obecność bakterii Salmonella. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego. Ostrzeżenie dotyczy pieprzu naturalnego mielonego w opakowaniu 100g, wyprodukowanego przez Z.P.H.U.”ROL-TIM” M. Tomczyk, Annolesie 5b, 42-110 Popów. Kod kreskowy produktu – 5 902900 005817. Kraj pochodzenia – Wietnam.

Firma ROL-TIM podjęła decyzję o konieczności wycofania wskazanej partii produktu. Poinformowała swoich odbiorców o możliwości zwrotu kwestionowanego produktu.

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofywania produktu w Polsce.

Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.

Źródło: IJHARS

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 17 =

Advertisement
11,159FaniLubię
4,567ObserwującyObserwuj
4,142ObserwującyObserwuj
6,120SubskrybującySubskrybuj

Obserwuj nas na INSTAGRAMIE