Wycofanie produktów marki Kinder ze względu na zatrucia Salmonella Typhimurium

Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Dobrowolne wycofanie wskazanych produktów marki Kinder ze względu na potencjalne powiązanie z ogniskiem zatruć pokarmowych wywołanych Salmonella Typhimurium.

Szczegóły dotyczące wycofywanych produktów (aktualizacja na podstawie informacji Ferrero Polska Commercial z dnia 07.04.2022)

Wycofanie produktów marki Kinder ze względu na zatrucia Salmonella Typhimurium
Wycofanie produktów marki Kinder ze względu na zatrucia Salmonella Typhimurium

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli

Ferrero Polska Commercial podjęła następujące działania:

  • Poinformowała klientów i rozpoczęła proces wycofywania wyżej wymienionych produktów z rynku,
  • Poinformowała operatorów logistycznych w celu zablokowania i odizolowania wyżej wymienionych produktów w magazynach,
  • Poinformowała media,
  • Poinformowała konsumentów na stronie www.ferrero.pl; www.Kinder.pl,
  • Poinformowała poprzez intranet swoich pracowników,
  • Zapewnia obsługę konsumentów za pośrednictwem serwisu konsumenckiego:
  • Grupa Ferrero wyżej wymienione działania podjęła na wszystkich zainteresowanych rynkach w sposób skoordynowany i jednolity,
  • Grupa Ferrero na bieżąco monitoruje na rynkach i niezwłocznie podejmuje adekwatne działania. 

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofania produktów z rynku.

Inspekcja wzięła pod lupę kiełbasę. Oznakowanie budzi wiele zastrzeżeń

Zalecenia dla konsumentów:

Nie należy spożywać produktów z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionych produktów, należy skontaktować się z lekarzem.

Źródło: Główny Inspektorat Sanitarny

 

 

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
8,520SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics