XI edycja WorldFood Poland 2025 – Międzynarodowe Targi dla Branży Spożywczej wracają w nowej odsłonie. Dołącz już dziś!

Wielkimi krokami zbliża się XI edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów, Technologii i Opakowań dla Branży Spożywczej WorldFood Poland. W dniach 8-10 kwietnia 2025 hale EXPO XXI przy ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie zamienią się w centrum wydarzeń z branży spożywczej i… gastronomicznej! WorldFood Poland połączył siły z Gastrotargami SMAKKi, aby stworzyć jeszcze bardziej wszechstronną ofertę dla wszystkich uczestników.

XI edycja WorldFood Poland 2025 – Międzynarodowe Targi dla Branży Spożywczej wracają w nowej odsłonie. Dołącz już dziś!

To nie koniec nowości! Na XI edycji targów WorldFood Poland 2025 zostaną zaprezentowane dwa nowe sektory – Pet Food & Suplements oraz Private Label. Nie zabraknie także konkursów, pokazów kulinarnych, paneli dyskusyjnych oraz konferencji. Nie zwlekaj dłużej i już dzisiaj zapytaj o stoisko na to kwietniowe wydarzenie.

Nowa era targów WorldFood Poland razem z Gastrotargami SMAKKi

W 2025 roku WorldFood Poland i Gastrotargi SMAKKi połączą swoje siły, aby wspólnie kreować wyjątkowe wydarzenie, które jeszcze lepiej odpowiada potrzebom branży spożywczej oraz HoReCa. Taka fuzja otwiera nowe perspektywy nie tylko dla odwiedzających, lecz także wystawców, którzy mają szansę dotrzeć ze swoimi usługami oraz produktami do szerszego grona. To oznacza również otwarcie się na nowe rynki i możliwości. Dlatego już dzisiaj warto pomyśleć o rozwoju swojego biznesu i zapytać o stoisko na kwietniowych targach.

Festiwal Kawowych SMAKKów i kulinarne SMAKKi Premium

Jak co roku na WorldFood Poland nie może zabraknąć konkursów, które dzięki fuzji ze SMAKKami wzbogacą się o rywalizacje kulinarne. Obok tradycyjnego już Konkursu o Złoty Medal Targów WorldFood Poland, będzie można wziąć udział w Festiwalu Kawowych SMAKKów. To wyjątkowe wydarzenie dla branży kawowej, łączące mistrzostwa baristyczne Polski, jak Latte Art, i konkursu Cup of Poland na najlepsze palone kawy w Polsce, z prezentacją innowacji oraz nawiązywaniem kontaktów biznesowych.

W ramach Gastrotargów SMAKKi odbywają się także kulinarne wydarzenia, takie jak „Złoty Karczoch” promujący kuchnię wegańską, konkurs StreetFood Masters dla miłośników street foodu, czy pokazy live cooking i spotkania z producentami najwyższej jakości produktów. To miejsce inspiracji, wymiany doświadczeń i celebrowania sztuki kulinarnej na najwyższym poziomie.

Dwa nowe sektory na WorldFood Poland 2025

To nie koniec nowości. W tegorocznej edycji oferta targów wzbogaci się o kolejne dwa sektory – Pet Food & Suplements oraz Private Label. Pierwszy z nich będzie poświęcony karmom i suplementom diety dla zwierząt. Będzie można zapoznać się z ofertami producentów zarówno karm weterynaryjnych, jak i nieweterynaryjnych w różnych formach – karmy suche, półwilgotne, wilgotne, mokre, mrożone czy liofilizowane.

Private Label to sektor poświęcony markom własnym, które z roku na rok cieszą się rosnącym zainteresowaniem. W raporcie „Behaviour Change”, przygotowanym przez Consumer Panel Services GfK, możemy przeczytać, że wartość rynku marek własnych w Polsce wzrosła w ciągu roku o 19%, osiągając w 2023 roku ponad 50 miliardów złotych. Produkty marek własnych są obecne na targach WorldFood Poland od wielu lat, a w tym roku zostaną dodatkowo wyeksponowane, co pozwoli kupcom łatwiej je zlokalizować wśród innych ofert.

Zrównoważony rozwój i nowe trendy konsumenckie

Pod hasłem „Przyszłość branży spożywczej i gastronomii – zrównoważony rozwój, innowacje i trendy konsumenckie”, tegoroczna edycja targów WorldFood Poland 2025 zaprezentuje najważniejsze tematy dla sektora spożywczego i gastronomicznego. Program konferencji skupi się na rosnącej roli convenience food, współpracy między handlem detalicznym a gastronomią oraz trendach konsumenckich, takich jak personalizacja oferty, zdrowe alternatywy dietetyczne i preferencje pokolenia Z. Nie zabraknie również dyskusji o zrównoważonym rozwoju, w tym ograniczaniu marnotrawstwa, zrównoważonych opakowaniach i zarządzaniu łańcuchami dostaw. Eksperci podzielą się praktycznymi wskazówkami dotyczącymi współpracy z sieciami handlowymi, e-commerce i dyskontami.

Targi WorldFood Poland 2025 to nie tylko miejsce spotkań branży, lecz także przestrzeń do odkrywania innowacji i rozwiązań dla wyzwań przyszłości. Połączeniu targów WorldFood Poland z Gastrotargami SMAKKi, pozwoliło na stworzenie platformy łączącej innowacje w sektorze spożywczym z najnowszymi trendami w gastronomii. Dołącz do uczestników i poznaj, jak kształtować zrównoważoną przyszłość branży spożywczej i gastronomii!

XI edycja targów WorldFood Poland przynosi szereg nowości, które z pewnością będą korzystne zarówno dla wystawców, jak i odwiedzających. To wydarzenie staje się coraz ważniejszym miejscem spotkań całej branży, stanowiąc prawdziwe święto sektora spożywczego, sprzyjające rozwojowi i wymianie doświadczeń.

Więcej informacji znajdziesz na stronie internetowej WorldFood Poland. Zapraszamy!

Agata Molenda
Agata Molendahttps://agronews.com.pl
Redaktor portalu agronews.com.pl. Email: a.molenda@agronews.com.pl

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Straty w uprawach a pomoc dla rolników. KRIR apeluje o zmiany w przepisach

10 grudnia 2024 roku Zarząd Krajowej Rady Izb Rolniczych (KRIR) wystąpił do Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z wnioskiem o zmianę zasad przyznawania pomocy...
13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
8,520SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics