Sukces jabłkowych soków pitnych

Mniejsza była produkcja soków pitnych z owoców cytrusowych (o 14%), wzrosła natomiast o 40% produkcja soków pitnych jabłkowych.
 

 

\"Sukces

 

Produkcja soków zagęszczonych była większa o 47%, a kompotów i owoców pasteryzowanych o 3%. Mniejsza była produkcja owoców mrożonych (o 10%) oraz dżemów (o 1%). W miesiącach I-X 2012 r. produkcja pitnych soków owocowych i owocowo-warzywnych zmniejszyła się w relacji do tego samego okresu roku poprzedniego o 8% do 334,2 tys. ton.

Najbardziej obniżyła się produkcja soków pitnych wytwarzanych z owoców cytrusowych (o 13%). Produkcja soków zagęszczonych wzrosła o 88%, owoców mrożonych o 3%, a kompotów i owoców pasteryzowanych o 2%. Nie zmieniła się produkcja dżemów.

Czytaj dalej: Zaskakujący poziom eksportu owoców

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Cały powiat tomaszowski zagrożony jest wścieklizną zwierząt. Policja ostrzega!

Już cały powiat tomaszowski zagrożony jest wścieklizną zwierząt. Zgodnie z rozporządzeniem Wojewody Lubelskiego Pana Krzysztofa Komorskiego obszary zagrożone występują także w powiatach biłgorajskim, zamojskim,...
13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
8,520SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics