W kontekście niedawnych kryzysow żywnościowych Biuro Promocji Jakości organizuje kolejne seminarium szkoleniowe poświęcone jakości i bezpieczeństwu żywności.
Przypadki wprowadzania do obrotu przeterminowanych wyrobow, uboj padłych i chorych zwierząt przypominają, że aktualna i pogłębiona wiedza to fundament funkcjonowania rzetelnych zakładow spożywczych oraz sprawnych służb nadzoru.
• Jaka jest prawidłowa procedura wycofania produktu z rynku?
• Jak postępować ze zwierzętami chorymi i powypadkowymi?
• Jak system Food Defense pomaga chronić zakład przed zagrożeniem chemicznym?
• Jakie są propozycje prawne Głównego Lekarza Weterynarii dotyczące zwrotu i wycofania żywności?
Między innymi te tematy będą dyskutowane na najbliższym szkoleniu. A wszystko to będzie przekazywane uczestnikom przez praktykow, czyli najskuteczniejszych wykładowcow, bo zajmujących się na co dzień tymi istotnymi zagadnieniami. Seminarium szkoleniowe jest skierowane do przedstawicieli zakładow spożywczych: prezesow, dyrektorow, technologow, pracownikow działow zapewnienia jakości, osob reprezentujących urzędową kontrolę żywności, jednostki certyfikujące i laboratoria, jak i do firm wspołpracujących z sektorem rolno-spożywczym.
Szkolenie jest płatne!
Program szkolenia, cennik i formularz zgłoszenia TUTAJ.
Źródło: BPJ
Redakcja AgroNews, fot. sxc.hu