GIS ostrzega: Salmonella w chałwie sezamowej

Główny Inspektorat Sanitarny został poinformowany przez dystrybutora o wykryciu obecności bakterii Salmonella spp. w niżej wymienionych partiach chałwy. Spożycie produktu, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Szczegóły dotyczące produktu:

Producent: Elis Ali Eski, ul. Gdyńska 32, 80-209 Tuchom

Zdjęcie produktuNazwa produktuNumer partiiData minimalnej trwałości
 chałwaKLC.Chałwa sezamowa wanilowo-kakaowa, 100 g26.09/2K25.03.2025
 chałwaKLC.Chałwa sezamowa smak waniliowy, 100 g25.09/1K25.03.2025

Działania podjęte przez przedsiębiorcę i organy urzędowej kontroli:

Producent podjął działania zmierzające do wycofania z obrotu kwestionowanych partii produktu.

Państwowa Inspekcja Sanitarna prowadzi postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.

Zalecenia dla konsumentów:

Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.

Źródło i fot.: GIS

Małgorzata Kulma
Małgorzata Kulmahttps://agronews.com.pl
Redaktor portalu agronews.com.pl. Email: m.kulma@agronews.com.pl

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Rzekomy pomór drobiu na Podlasiu. Olbrzymie stada kur wybite

Główny Lekarz Weterynarii informuje o stwierdzeniu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej ognisk rzekomego pomoru drobiu (ND) u drobiu nr 4 i 5 w 2024 r....
13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
8,520SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics