Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa ogłosiła konkurs kulinarny pt. „Skarby wielkopolskiej spiżarni”, skierowany do wszystkich Kół Gospodyń Wiejskich z obszaru wielkopolski.
Konkurs podzielono na dwa etapy:
- Pierwszy, odbędzie się w każdym powiecie województwa wielkopolskiego.
- Zwycięzcy (zdobywcy I miejsca w każdym z powiatów) przejdą do etapu wojewódzkiego, który wyłoni trzy najlepsze prace konkursowe.
Konkurs polega na przygotowanie regionalnego przetworu z polskich owoców lub warzyw, charakterystycznego dla regionu działania KGW wraz z opisem receptury.
Konkurs podzielony jest na 2 kategorie:
- przetwory słodkie (z dodatkiem cukru/miodu lub innych substancji słodzących),
- przetwory wytrawne (np. słone lub pikantne).
Na szczeblu powiatowym prace konkursowe nadsyłać można do 31 sierpnia br.
Szczegóły dostępne są w regulaminie dostępnym na stronie ARiMR pod adresem: Konkurs kulinarny „Skarby wielkopolskiej spiżarni” | Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa (arimr.gov.pl)
Źródło: ARiMR.