Są stypendia na badania żywności

Studenci i doktoranci prowadzący badania nad żywnością i żywieniem mogą ubiegać się o stypendium Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców. Stypendia wynoszą odpowiednio 500 i 1000 zł miesięcznie. Zgłoszenia trwają do 31 sierpnia.

Celem programu stypendialnego jest promowanie realizacji prac naukowych, które mogą znaleźć praktyczne zastosowanie w przemyśle żywnościowym.

Program skierowany jest do studentów stacjonarnych studiów magisterskich i doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych w obszarach związanych z żywnością i żywieniem.

Stypendium dla studentów wynosi 500 zł miesięcznie i wypłacane może być maksymalnie przez 9 miesięcy, z kolei stypendium dla doktorantów to 1000 zł miesięcznie. Wypłacane może być przez maksymalnie 20 miesięcy.

Organizatorzy zaznaczają, że stypendia wypłacane są nie dłużej niż do dnia obrony pracy dyplomowej oraz nie dłużej niż do 6 miesięcy od nominalnej daty zakończenia studiów.

Źródło: www.naukawpolsce.pap.pl, fot. sxc.hu

Advertisement

Advertisement

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Jakie auta dostawcze wybierają polscy rolnicy? Przegląd rynku 2025

Rolnictwo w Polsce się rozwija, a wraz z nim rosną wymagania dotyczące transportu towarów, materiałów i produktów rolnych. Rolnicy poszukują pojazdów, które sprostają trudnym...
13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
11,402SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics