Sukces jabłkowych soków pitnych

Mniejsza była produkcja soków pitnych z owoców cytrusowych (o 14%), wzrosła natomiast o 40% produkcja soków pitnych jabłkowych.
 

 

\"Sukces

 

Produkcja soków zagęszczonych była większa o 47%, a kompotów i owoców pasteryzowanych o 3%. Mniejsza była produkcja owoców mrożonych (o 10%) oraz dżemów (o 1%). W miesiącach I-X 2012 r. produkcja pitnych soków owocowych i owocowo-warzywnych zmniejszyła się w relacji do tego samego okresu roku poprzedniego o 8% do 334,2 tys. ton.

Najbardziej obniżyła się produkcja soków pitnych wytwarzanych z owoców cytrusowych (o 13%). Produkcja soków zagęszczonych wzrosła o 88%, owoców mrożonych o 3%, a kompotów i owoców pasteryzowanych o 2%. Nie zmieniła się produkcja dżemów.

Czytaj dalej: Zaskakujący poziom eksportu owoców

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

GIS ostrzega! Uwaga na ten kwas chlebowy

Państwowa Inspekcja Sanitarna informuje o wycofaniu z obrotu wybranych partii kwasu chlebowego, oznakowanych jako produkty GLUTEN FREE, w których stwierdzono niezgodność w zakresie zawartości...
13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
11,402SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics