Uwaga! Salmonella w pieprzu mielonym

W pieprzu mielonym produkowanym przez firmę ROL-TIM stwierdzono obecność bakterii Salmonella. Główny Inspektor Sanitarny opublikował ostrzeżenie publiczne w tej sprawie.

Uwaga! Salmonella w pieprzu mielonym
Uwaga! Salmonella w pieprzu mielonym

W próbkach pieprzu naturalnego mielonego zbadanej w ramach kontroli urzędowej stwierdzono obecność bakterii Salmonella. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego. Ostrzeżenie dotyczy pieprzu naturalnego mielonego w opakowaniu 100g, wyprodukowanego przez Z.P.H.U.”ROL-TIM” M. Tomczyk, Annolesie 5b, 42-110 Popów. Kod kreskowy produktu – 5 902900 005817. Kraj pochodzenia – Wietnam.

Firma ROL-TIM podjęła decyzję o konieczności wycofania wskazanej partii produktu. Poinformowała swoich odbiorców o możliwości zwrotu kwestionowanego produktu.

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofywania produktu w Polsce.

Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.

Źródło: IJHARS

Agata Molenda
Agata Molendahttps://agronews.com.pl
Redaktor portalu agronews.com.pl. Email: a.molenda@agronews.com.pl

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

300 tysięcy złotych dla gospodarstw poszkodowanych przez powódź. Ruszył nabór wniosków

Rolnicy, którzy ponieśli straty spowodowane przez powódź, od 22 listopada do 30 grudnia 2024 r. mogą składać wnioski o przyznanie wsparcia na Inwestycje odtwarzające...
13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
8,520SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics