Uwaga! Salmonella w pieprzu mielonym

W pieprzu mielonym produkowanym przez firmę ROL-TIM stwierdzono obecność bakterii Salmonella. Główny Inspektor Sanitarny opublikował ostrzeżenie publiczne w tej sprawie.

Uwaga! Salmonella w pieprzu mielonym
Uwaga! Salmonella w pieprzu mielonym

W próbkach pieprzu naturalnego mielonego zbadanej w ramach kontroli urzędowej stwierdzono obecność bakterii Salmonella. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego. Ostrzeżenie dotyczy pieprzu naturalnego mielonego w opakowaniu 100g, wyprodukowanego przez Z.P.H.U.”ROL-TIM” M. Tomczyk, Annolesie 5b, 42-110 Popów. Kod kreskowy produktu – 5 902900 005817. Kraj pochodzenia – Wietnam.

Firma ROL-TIM podjęła decyzję o konieczności wycofania wskazanej partii produktu. Poinformowała swoich odbiorców o możliwości zwrotu kwestionowanego produktu.

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofywania produktu w Polsce.

Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.

Źródło: IJHARS

Agata Molenda
Agata Molendahttps://agronews.com.pl
Redaktor portalu agronews.com.pl. Email: a.molenda@agronews.com.pl

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Przeceny na rynku rzepaku nabierają tempa

Kompleks oleistych traci na wartości za sprawą dobrych warunków upraw w Brazylii, gdzie rosną szanse na rekordowe zbiory soi. Soja w Chicago zaczyna też odczuwać...
13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
8,520SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics