Co wiemy o produkcji integrowanej

Ostatnie wystąpienie należało do prof. dr. hab. Zbigniewa T. Dąbrowskiego ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego.

 

\"\"

 


Prof. Dąbrowski przedstawił  perspektywę Integrowanej produkcji roślin. Jej celem jest produkcja wysokiej jakości żywności bez stosowania nadmiernej ilości środków ochrony roślin. Według profesora, w Polsce między regionami istnieją duże różnice w poziomie wiedzy na temat integrowanej produkcji, dlatego też niezbędna jest edukacja oraz fachowe doradztwo, które obecnie jest na niedostatecznym poziomie ze względu na brak funduszy.

Według badań przeprowadzonych przez zespół Profesora Dąbrowskiego, w niektórych regionach Polski jedynie 30% rolników wie, co to jest integrowana ochrona roślin i integrowana produkcja.

Czytaj dalej: Potrzebna integracja produkcji roślinnej ze zwierzęcą

Advertisement
Advertisement

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Polska wolna od wysoce zjadliwej grypy ptaków

Dobra wiadomość dla sektora drobiarskiego: Polska oficjalnie odzyskała status kraju wolnego od wysoce zjadliwej grypy ptaków (HPAI) u drobiu. Informację tę potwierdziła Światowa Organizacja...
13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
13,432SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics