KE przedstawiła wytyczne ds. bezpieczeństwa żywności w detalu

Komisja Europejska opublikowała zawiadomienie zawierające wytyczne w sprawie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności na potrzeby działalności detalicznej w sektorze spożywczym, w tym darowizn żywności (2020/C 199/01).

Celem tych wytycznych jest ułatwienie i harmonizacja wdrażania wymogów UE dotyczących zarządzania bezpieczeństwem żywności ze szczególnym uwzględnieniem analizy zagrożeń (w tym w zakresie darowizn) w przypadku sklepów spożywczych (owoce i warzywa, mięso, ryby) i  supermarketów, piekarni, lodziarni, centrów dystrybucji, restauracji, usług cateringowych i pubów.

Źródło: IJHARS

Agata Molenda
Agata Molendahttps://agronews.com.pl
Redaktor portalu agronews.com.pl. Email: a.molenda@agronews.com.pl

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Rada Młodych Rolników u ministra. Poruszono najważniejsze problemy w rolnictwie

Z Radą Młodych Rolników przy Krajowej Radzie Izb Rolniczych rozmawiał minister rolnictwa i rozwoju wsi Czesław Siekierski o najważniejszych problemach w rolnictwie. Dopłaty do sprzedanego...
13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
8,520SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics