Konferencja pt. „Produkcja i przetwórstwo mleka w kontekście wyzwań klimatycznych, środowiskowych i zdrowotnych – prezentacja raportów”

Związek Polskich Przetwórców Mleka zaprasza na konferencję on-line pt. „Produkcja i przetwórstwo mleka w kontekście wyzwań klimatycznych, środowiskowych i zdrowotnych – prezentacja raportów”, dotyczącej wyzwań stojących przed polskim mleczarstwem do roku 2030 w kontekście zrównoważonego rozwoju. Wydarzenie to objął honorowym patronatem Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Konferencja pt. „Produkcja i przetwórstwo mleka w kontekście wyzwań klimatycznych, środowiskowych i zdrowotnych – prezentacja raportów”

Konferencja odbędzie się w dniu 28  listopada br. w godzinach 11:00 – 14:30 i jest dofinansowana ze środków Funduszu Promocji Mleka. Udział w konferencji jest bezpłatny, a samo wydarzenie będzie transmitowane na wielu platformach (zarejestrowani uczestnicy zostaną powiadomieni o terminie i miejscach transmisji).
Materiały konferencyjne, w tym szczegółowy program oraz formularz rejestracyjny dostępne są tutaj.

Konferencja stanowi zwieńczenie finansowanego ze środków Funduszu Promocji Mleka zadania pod nazwą „Produkcja i przetwórstwo mleka w kontekście wyzwań klimatycznych, środowiskowych i zdrowotnych. Celem tego projektu było określenie wyzwań, które stoją przed polską branżą mleczarską, ze szczególnym uwzględnieniem zasad hodowli, procesów produkcji, ograniczania emisji gazów cieplarnianych, marketingu, przeciwdziałania marnowaniu żywności i rozwoju rolnictwa regeneratywnego, a następnie ustalenie w jaki sposób należy na te wyzwania odpowiedzieć.  

„Podczas Konferencji zaprezentowane zostaną m.in. trzy raporty opracowane w ramach realizowanego przez nas projektu, których autorzy przedstawiają sytuację branży, wyzwania przed nią stojące oraz propozycje rozwiązań, które pozwolą tym wyzwaniom sprostać” – zachęcają organizatorzy.

PATRONI MEDIALNI:

 

Agata Molenda
Agata Molendahttps://agronews.com.pl
Redaktor portalu agronews.com.pl. Email: a.molenda@agronews.com.pl

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

„Od pola do stołu”: Nieudana strategia UE na rzecz bardziej ekologicznej żywności

Strategia „Od pola do stołu”, która miała być sztandarową polityką UE na rzecz bezpieczeństwa i dobrej jakości żywności, spaliła na panewce. Komisja Europejska przedstawiła strategię...
13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
8,520SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics