Sukces BioBazaru

27 listopada 2010 r. odbył się w Warszawie pierwszy BioBazar. Tego dnia odwiedziło go ponad 7 tysięcy ludzi. Bazar odbywał się również w grudniu, co sobotę, do świąt Bożego Narodzenia. Ten ekologiczny targ okazał się wielkim sukcesem.

 „Okazuje się też, że w Warszawie jest ogromne zapotrzebowanie na tego typu targ ekologiczny i bezpośredni kontakt dostawcy z konsumentem. BioBazar w 2010 roku odbył się 4 razy i cały czas cieszył się ogromnym powodzeniem. Na każdym targu było ok. 30 dostawców, rozszerzyła się oferta pieczywa, wędlin, serów, owoców, warzyw i nad tym nadal będziemy pracować” – mówi Katarzyna Wieczorek, marketing manager BioBazaru.

Co można było kupić?

„W ofercie Biobazaru znalazło się ponad 1000 produktów: wędliny, mięso, nabiał, sery kozie i owcze, owoce i warzywa, przetwory owocowe i warzywne, pieczywo, drób, ryby świeże i w puszkach, mąki, kasze, ryże, wyroby garmażeryjne, wszystko… Dodatkowo środki czystości, bogata oferta kosmetyków, a także ekologiczne zabawki, ubrania oraz gadżety” – Katarzyna Wieczorek.

W Polsce rośnie zainteresowanie żywnością z certyfikatem rolnictwa ekologicznego. Jeżeli tendencja ta będzie zwyżkowa to tego typu targi będą odnosiły coraz większe sukcesy. Dzięki temu będzie również wzrastała świadomość potrzeby zdrowej żywności, nieskażonej środkami chemicznymi.

Sukces tegorocznego BioBazaru sprawił, że będzie on również działał w Warszawie od 8 stycznia 2011 r. w soboty między 8.00 a 17.00. Organizatorzy walczą cały czas o rozszerzenia oferty podstawowej. W przyszłym roku ma się pojawić więcej owoców i warzyw, ponieważ jest na nie duże zapotrzebowanie.
Katarzyna Wieczorek: na każdym BioBazarze będzie na pewno pojawiać się coś nowego. Nie mogę jednak na razie zdradzić wszystkich niespodzianek, ale będzie ich sporo, a na wiosnę planujemy prawdziwy zawrót głowy wiosenny i  ekologiczny.

Aneta Tabędzka
Redakcja AgroNews
 

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Video thumbnail
Informator Agronomiczny: Wszystko o nawożeniu wiosennym
22:34
Video thumbnail
Jak poprawić tolerancję roślin na stres oksydacyjny?
05:03
Video thumbnail
Działania prewencyjne Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego w 2020 roku
05:28
Video thumbnail
Wyzwania na rynku mięsa
01:14:08
Video thumbnail
Owoce, hit eksportowy?
01:26:53
Video thumbnail
Informator Agronomiczny #5
59:34
Video thumbnail
Rolnictwo zrównoważone wpływa na ekonomikę gospodarstw
07:03
Video thumbnail
Nowości w odmianach kukurydzy od Syngenta
05:22
Video thumbnail
Informator Agronomiczny #4
01:00:26
Video thumbnail
Zbiór kukurydzy na kiszonkę 2020
04:11
Video thumbnail
Uroczyste wręczenie "Znaku Bezpieczeństwa KRUS"
04:59
Video thumbnail
Wirtualne Dni Kukurydzy PROCAM
56:30
Video thumbnail
Podsumowanie Konkursu dla dzieci: Dobrze się czuję, gdy o bezpieczeństwie rymuję!
03:14
Video thumbnail
Wirtualne Dni Warzyw PROCAM
01:00:03
Video thumbnail
Informator Agronomiczny #3
01:02:05
Video thumbnail
Rekordowe plony pszenicy ozimej - Rekord Polski 2020
07:29
Video thumbnail
Ślimaki w uprawie rzepaku - wrześniowy PROCAM Alert Extra
01:53
Video thumbnail
Informator Agronomiczny #2
44:53
Video thumbnail
Żniwa już za Wami? Pamiętajcie by dobrze zagospodarować słomę
05:00
Video thumbnail
PROCAM Cup - treningi 2020
02:12
Video thumbnail
Informator Agronomiczny #1
50:56
Video thumbnail
dr Aleksandra Hadzik, prezes KRUS apeluje o zachowanie bezpieczeństwa podczas żniw!
01:22
Video thumbnail
Jak rolnik powinien zabezpieczyć gospodarstwo by spać spokojnie?
03:23
Video thumbnail
Doglebowa czy nalistna? Ochrona herbicydowa rzepaku ozimego
14:54
Video thumbnail
KRUS zainaugurowała Strategię „Wizja Zero” w sektorze rolniczym w Polsce w 2020 r.
08:01
Video thumbnail
Ziemniaki pod najlepszą ochroną w PROCAM Alert
08:56
Video thumbnail
Ruszyła druga edycja konkursu filmowego dla młodzieży "Moja Wizja Zero"
02:04
Video thumbnail
Prof. Andrzej Kowalski przewodniczącym Kapituły Konkursu - Plebiscytu AgroWybór 2020
01:40
Video thumbnail
Zielony ład - szansa czy wyzwanie dla polskiego rolnictwa?
04:24
11,169FaniLubię
4,567ObserwującyObserwuj
3,516ObserwującyObserwuj
5,430SubskrybującySubskrybuj

#HodowcyRazem: Produkty zwierzęce niezbędnym składnikiem diety

Rzekoma szkodliwość produktów pochodzenia zwierzęcego, w tym mięsa, jest jednym z najczęściej pojawiających się argumentów organizacji pseudoekologicznych. Mięso oskarża się o to, że nie...

Obserwuj nas na INSTAGRAMIE