Wykryto pałeczki Salmonella w partii produktu pn. „Kurkuma”

Obecność bakterii Salmonella spp. wykryto w trakcie badań urzędowych w 1 z 5 badanych próbek. Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella spp. wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Wykryto pałeczki Salmonella w partii produktu pn. „Kurkuma”
Wykryto pałeczki Salmonella w partii produktu pn. „Kurkuma”

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt – Kurkuma, 100 g

Zakład pakowania – FISTASZEK, Joanna Małysz, Dzielce 27, 22-463 Radecznica

Numer partii – P 14 05

Data minimalnej trwałości – 12.2022

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:

Podmiot konfekcjonujący wdrożył procedurę wycofania z rynku kwestionowanego produktu.

Organy PIS monitorują proces wycofania kwestionowanej partii produktu.

Zalecenia dla konsumentów:

Nie należy spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.

Źródło: Główny Inspektorat Sanitarny

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

0FaniLubię
0ObserwującyObserwuj
3,943ObserwującyObserwuj
7,180SubskrybującySubskrybuj

Kowalczyk: Zmiana zasad ustalania waloryzacji emerytur rolniczych jeszcze w tym roku

Zmiana zasad ustalania waloryzacji rolniczych świadczeń emerytalno-rentowych jest możliwa jeszcze w tym roku - poinformował resort rolnictwa. Zarząd Krajowej Rady Izb Rolniczych zwrócił się do...

Obserwuj nas na INSTAGRAMIE