Zakończenie konsultacji projektu pn. „Strategia racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności”

Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa poinformował o zakończeniu konsultacji projektu dokumentu pn. „Strategia racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności”, realizowanego w ramach projektu pt. „Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności – PROM”.

Zakończeniu konsultacji projektu pn. „Strategia racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności”
Zakończeniu konsultacji projektu pn. „Strategia racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności”

Projekt PROM realizowano od 1 września 2018 r. przez konsorcjum w składzie: Federacja Polskich Banków Żywności – lider projektu, Instytut Ochrony Środowiska – Państwowy Instytut Badawczy, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa oraz Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Jego finansowanie pochodzi ze środków Narodowego Centrum Badań i Rozwoju z programu „Gospostrateg”.

Konsultowany dokument przygotował Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa na podstawie wyników prac pozostałych konsorcjantów. W opracowanej Strategii, została dokonana analiza sytuacji wyjściowej, sporządzona ocena skuteczności dotychczasowych działań oraz zostały określone cele i działania w zakresie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności.

Szczegóły dotyczące konsultacji znajdują się https://www.kowr.gov.pl/wiedza/projekty-innowacyjne/program-racjonalizacji-i-ograniczania-marnotrawstwa-zywnosci-prom/prom-wyniki-konsultacji-dokumentu-pt-strategii-racjonalizacji-strat-i-ograniczania-marnotrawstwa-zywnosci

Źródło: KOWR

Advertisement
Advertisement

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Głos wsi usłyszany! Nowy priorytet w „Strategii Rozwoju Polski do 2035 r.”

Dzięki zaangażowaniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, w projekcie „Strategii Rozwoju Polski do 2035 r.” wyodrębniono priorytet dotyczący wzmocnienia bezpieczeństwa żywnościowego oraz wsparcia dla...
13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
13,432SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics