Agrifirm – droga do sukcesu

Od lutego 2012 firma Cehave Pasze funkcjonuje pod nazwą Agrifirm Polska. Zmiana nazwy związana jest z jednym z celów strategicznych holenderskiej grupy rolniczej, do której należy firma. Mowa w nim o stworzeniu silnej, międzynarodowej korporacji opartej na jednolitych zasadach.

\"\"Grupa Agrifirm powstała w Holandii w czerwcu 2010 roku na skutek połączenia dwóch spółdzielni rolniczych Agrifirm oraz Cehave Landbouwbelang. Filary grupy opierają się na współdziałaniu, uczciwym biznesie oraz wysokiej jakości oferowanych produktów i usług.

Główna siedziba Agrifirm mieści się w Apeldoorn w Holandii, a filie działają w 10 krajach Europy oraz w Chinach. Przedsiębiorstwo specjalizuje się w dostarczaniu produktów i usług do sektora rolniczego, zarówno dla hodowców zwierząt jak i roślin. Pasze dla zwierząt wytwarzane są w 18 zakładach na terenie Holandii, Niemiec, Belgii, Polski oraz Węgier, a roczna produkcja kształtuje się na poziomie 4,45 mln ton.

W Polsce Agrifirm posiada trzy zakłady produkcyjne zlokalizowane w Wielkopolsce w miejscowościach: Szamotuły, Margońska Wieś oraz Topola Wielka
, w których wytwarzane są pasze, koncentraty oraz premiksy dla zwierząt hodowlanych. Produkcja odbywa się zgodnie z międzynarodowymi standardami ISO, HACCP oraz GMP + B1, a każda pasza, która opuszcza wytwórnie poddawana jest szczegółowej kontroli jakości. Poza efektywnymi programami żywienia zwierząt specjaliści z firmy Agrifirm służą klientom swoją fachową wiedzą oraz podpowiadają w jaki sposób prowadzić hodowlę, aby przynosiła ona coraz większe zyski.

Marka Agrifirm kojarzona jest z wysoką jakością oraz fachowym doradztwem.
Główne wartości marki to: innowacyjność, zaangażowanie, zorientowanie na wyniki oraz zrównoważony rozwój. Produkty oraz usługi cechują się wysoką innowacyjnością, a o ich ciągły rozwój dbają specjaliści ze zlokalizowanego w Holandii Agrifrim Innovation Center.

Dzięki trosce o nieustanny rozwój oraz wykorzystywaniu doświadczeń specjalistów z innych europejskich krajów wprowadzono na rynek polski nowy program żywienia dla brojlerów oparty na koncentracie paszowym, do którego w zależności od okresu tuczu dodawane jest całe ziarno pszenicy w odpowiednich proporcjach. Pasze Core w Polsce zaczęto produkować w sierpniu ubiegłego roku, początkowo w zakładzie produkcyjnym w Szamotułach, z czasem produkcja uruchomiona została również w pozostałych fabrykach. Program cieszy się dużym zainteresowaniem wśród hodowców, między innymi dlatego, że bardzo dobre trawienie pasz przyczynia się do utrzymania suchej ściółki, zdrowych kurczaków oraz niskiego zużycia.

W zakładach Agrifirm koncentrat Core mieszany jest z całym ziarnem pszenicy zabezpieczonej uprzednio środkiem bakteriobójczym. Jeśli hodowca ma możliwość dodawania własnej pszenicy na fermie to jest to jak najbardziej polecane. W ten sposób firma przyczynia się do obniżenia kosztów logistycznych by w konsekwencji przyczynić się do obniżenia kosztów paszy przez hodowcę.

Więcej informacji na temat pasz Core oraz innych programów żywieniowych znajdą Państwo na stronie www.agrifirm.pl

Redakcja AgroNews

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Video thumbnail
Informator Agronomiczny: Wszystko o nawożeniu wiosennym
22:34
Video thumbnail
Jak poprawić tolerancję roślin na stres oksydacyjny?
05:03
Video thumbnail
Działania prewencyjne Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego w 2020 roku
05:28
Video thumbnail
Wyzwania na rynku mięsa
01:14:08
Video thumbnail
Owoce, hit eksportowy?
01:26:53
Video thumbnail
Informator Agronomiczny #5
59:34
Video thumbnail
Rolnictwo zrównoważone wpływa na ekonomikę gospodarstw
07:03
Video thumbnail
Nowości w odmianach kukurydzy od Syngenta
05:22
Video thumbnail
Informator Agronomiczny #4
01:00:26
Video thumbnail
Zbiór kukurydzy na kiszonkę 2020
04:11
Video thumbnail
Uroczyste wręczenie "Znaku Bezpieczeństwa KRUS"
04:59
Video thumbnail
Wirtualne Dni Kukurydzy PROCAM
56:30
Video thumbnail
Podsumowanie Konkursu dla dzieci: Dobrze się czuję, gdy o bezpieczeństwie rymuję!
03:14
Video thumbnail
Wirtualne Dni Warzyw PROCAM
01:00:03
Video thumbnail
Informator Agronomiczny #3
01:02:05
Video thumbnail
Rekordowe plony pszenicy ozimej - Rekord Polski 2020
07:29
Video thumbnail
Ślimaki w uprawie rzepaku - wrześniowy PROCAM Alert Extra
01:53
Video thumbnail
Informator Agronomiczny #2
44:53
Video thumbnail
Żniwa już za Wami? Pamiętajcie by dobrze zagospodarować słomę
05:00
Video thumbnail
PROCAM Cup - treningi 2020
02:12
Video thumbnail
Informator Agronomiczny #1
50:56
Video thumbnail
dr Aleksandra Hadzik, prezes KRUS apeluje o zachowanie bezpieczeństwa podczas żniw!
01:22
Video thumbnail
Jak rolnik powinien zabezpieczyć gospodarstwo by spać spokojnie?
03:23
Video thumbnail
Doglebowa czy nalistna? Ochrona herbicydowa rzepaku ozimego
14:54
Video thumbnail
KRUS zainaugurowała Strategię „Wizja Zero” w sektorze rolniczym w Polsce w 2020 r.
08:01
Video thumbnail
Ziemniaki pod najlepszą ochroną w PROCAM Alert
08:56
Video thumbnail
Ruszyła druga edycja konkursu filmowego dla młodzieży "Moja Wizja Zero"
02:04
Video thumbnail
Prof. Andrzej Kowalski przewodniczącym Kapituły Konkursu - Plebiscytu AgroWybór 2020
01:40
Video thumbnail
Zielony ład - szansa czy wyzwanie dla polskiego rolnictwa?
04:24
11,169FaniLubię
4,567ObserwującyObserwuj
3,516ObserwującyObserwuj
5,430SubskrybującySubskrybuj

#HodowcyRazem: Produkty zwierzęce niezbędnym składnikiem diety

Rzekoma szkodliwość produktów pochodzenia zwierzęcego, w tym mięsa, jest jednym z najczęściej pojawiających się argumentów organizacji pseudoekologicznych. Mięso oskarża się o to, że nie...

Obserwuj nas na INSTAGRAMIE