Najlepsi polscy agroprzedsiębiorcy uhonorowani podczas jubileuszowej Gali 30-lecia konkursu

29 lipca br. w ogrodach Pałacu Prezydenckiego odbyła się uroczystość wręczenia nagród w Konkursie Agroprzedsiębiorca RP.

Najlepsi polscy agroprzedsiębiorcy uhonorowani podczas jubileuszowej Gali 30-lecia konkursu
Najlepsi polscy agroprzedsiębiorcy uhonorowani podczas jubileuszowej Gali 30-lecia konkursu fot. D.Wojtczak

W wydarzeniu uczestniczyli Sekretarz Stanu w Kancelarii Prezydenta RP Adam Kwiatkowski, Podsekretarz Stanu w MRiRW Ryszard Kamiński, Przewodniczący Rady ds. Rolnictwa i Obszarów Wiejskich przy Prezydencie RP Jan Krzysztof Ardanowski. Kasę Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego reprezentowały Prezes Aleksandra Hadzik oraz Zastępca Prezesa Monika Rzepecka.

Konkurs Agroprzedsiębiorca RP ma na celu uhonorowanie, nobilitację i promocję najlepszych polskich agroprzedsiębiorców, rolników i agrofirm. O wysokiej randze konkursu świadczą niezwykłe dokonania jej Laureatów, którzy stają się swoistymi wizytówkami polskiego rolnictwa i agrobiznesu.

Najlepsi polscy agroprzedsiębiorcy uhonorowani podczas jubileuszowej Gali 30-lecia konkursu
Najlepsi polscy agroprzedsiębiorcy uhonorowani podczas jubileuszowej Gali 30-lecia konkursu fot. D. Wojtczak

Konkurs rozgrywany jest w kategoriach: Wzorowy Agroprzedsiębiorca RP, Zasłużony Promotor Agrobiznesu, Wybitny Agroprzedsiębiorca RP, Wybitny Promotor Agrobiznesu oraz Agroprzedsiębiorca Wszech Czasów RP. Nagrodami w konkursie są: szable oficerskie, buzdygany i szyszaki. Z okazji tegorocznego jubileuszu Laureaci minionych 29-edycji konkursowych otrzymali również, m.in. z rąk Prezes KRUS Aleksandry Hadzik, medale 30-lecia konkursu Agroprzedsiębiorca RP.

Gala 30-lecia Konkursu Agroprzedsiębiorca RP przebiegała pod honorowym Patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Grzegorza Pudy. Partnerami strategicznym byli: Kasa Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego, Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. Organizatorami Wydarzenia byli Stowarzyszenie AgroBiznesKlub oraz Redakcja Magazynu Ludzi Przedsiębiorczych AGRO.

Źródło:KRUS
Fot. D. Wojtczak
Agata Molenda
Agata Molendahttps://agronews.com.pl
Redaktor portalu agronews.com.pl. Email: a.molenda@agronews.com.pl

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Eksperci UPWr: Dynia – superfood na jesień. Dlaczego warto ją jeść i jak wykorzystać w kuchni?

Dynia to jesienne warzywo pełne wartości odżywczych, idealne dla osób w każdym wieku. Sprawdza się w dietach lekkostrawnych, a jej miąższ, pestki i olej...
13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
8,520SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics