Ostrzeżenie publiczne GIS: Salmonella w jajach kurzych

Główny Inspektor Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące wykrycia pałeczek Salmonella na powierzchni i w treści jaj. Komunikat dotyczy jaj kurzych ściółkowych z Fermy Niosek Ząbkiewicz Sp. J. w Radzanowie sprzedawanych w Stokrotce.

W wyniku urzędowej kontroli i badania laboratoryjnego przeprowadzonego przez Państwową Inspekcję Sanitarną wykryto obecność bakterii Salmonella spp. zarówno na powierzchni skorupek oraz w treści jaj.  Zainfekowane jaja pochodzą z Fermy Niosek Ząbkiewicz Sp. J. w Radzanowie sprzedawanych w Stokrotce. Kod na skorupkach jaj – 2PL 14131317, nr partii – 21.12.2020.O8. Termin przydatności do spożycia – 21.12.2020 r.

Konsumenci, którzy zakupili produkt z wymienionych partii w jednym ze sklepów Stokrotka, mogą dokonać zwrotu w najbliższym sklepie sieci. Wszystkim klientom, którzy zwrócą produkt lub jego część wraz z opakowaniem (konieczne do identyfikacji partii produktu) zostanie zwrócony koszt nabycia produktu.

Oprac. GIS

 

Advertisement
Advertisement

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
13,432SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics