Ostrzeżenie publiczne GIS: Salmonella w jajach kurzych

Główny Inspektor Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące wykrycia pałeczek Salmonella na powierzchni i w treści jaj. Komunikat dotyczy jaj kurzych ściółkowych z Fermy Niosek Ząbkiewicz Sp. J. w Radzanowie sprzedawanych w Stokrotce.

W wyniku urzędowej kontroli i badania laboratoryjnego przeprowadzonego przez Państwową Inspekcję Sanitarną wykryto obecność bakterii Salmonella spp. zarówno na powierzchni skorupek oraz w treści jaj.  Zainfekowane jaja pochodzą z Fermy Niosek Ząbkiewicz Sp. J. w Radzanowie sprzedawanych w Stokrotce. Kod na skorupkach jaj – 2PL 14131317, nr partii – 21.12.2020.O8. Termin przydatności do spożycia – 21.12.2020 r.

Konsumenci, którzy zakupili produkt z wymienionych partii w jednym ze sklepów Stokrotka, mogą dokonać zwrotu w najbliższym sklepie sieci. Wszystkim klientom, którzy zwrócą produkt lub jego część wraz z opakowaniem (konieczne do identyfikacji partii produktu) zostanie zwrócony koszt nabycia produktu.

Oprac. GIS

 

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Uwaga! Pierwsze ognisko choroby niebieskiego języka w Polsce

Powiatowy Lekarz Weterynarii w Wołowie informuje, że w dniu 19 listopada 2024 r. na podstawie wyników badań otrzymanych z Państwowego Instytutu Weterynarii w Puławach, stwierdzono wystąpienie...
13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
8,520SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics