Ostrzeżenie publiczne GIS: Salmonella w jajach kurzych

Główny Inspektor Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące wykrycia pałeczek Salmonella na powierzchni i w treści jaj. Komunikat dotyczy jaj kurzych ściółkowych z Fermy Niosek Ząbkiewicz Sp. J. w Radzanowie sprzedawanych w Stokrotce.

W wyniku urzędowej kontroli i badania laboratoryjnego przeprowadzonego przez Państwową Inspekcję Sanitarną wykryto obecność bakterii Salmonella spp. zarówno na powierzchni skorupek oraz w treści jaj.  Zainfekowane jaja pochodzą z Fermy Niosek Ząbkiewicz Sp. J. w Radzanowie sprzedawanych w Stokrotce. Kod na skorupkach jaj – 2PL 14131317, nr partii – 21.12.2020.O8. Termin przydatności do spożycia – 21.12.2020 r.

Konsumenci, którzy zakupili produkt z wymienionych partii w jednym ze sklepów Stokrotka, mogą dokonać zwrotu w najbliższym sklepie sieci. Wszystkim klientom, którzy zwrócą produkt lub jego część wraz z opakowaniem (konieczne do identyfikacji partii produktu) zostanie zwrócony koszt nabycia produktu.

Oprac. GIS

 

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Olbrzymia bimbrownia w stodole. Pięć osób zatrzymanych

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z podlaskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) zlikwidowali wytwórnię oraz rozlewnię nielegalnego alkoholu. W dwóch gospodarstwach w gm. Sokoły (pow. wysokomazowiecki) zabezpieczono...
13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
8,520SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics