Są już ostateczne wyniki badań soli

Sól przemysłowa używana w przemyśle spożywczym nie stanowiła zagrożenia dla zdrowia ludzi – poinformowała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.

Są już ostateczne wyniki badań soli
Są już ostateczne wyniki badań soli

Funkcjonariusze nie wykluczają zmiany kwalifikacji przestępstwa w związku z postawionymi zarzutami w tzw. aferze solnej.

W próbkach stwierdzono obecność dioksyn, ale w ilościach, które nie stanowią zagrożenia dla życia i zdrowia nawet przy długotrwałym spożyciu.W badanych próbkach znaleziono także metale ciężkie: ołów, kadm i arsen, ale ich ilość nie przekracza limitów związanych z bezpieczeństwem żywności.

Redakcja AgroNews

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Bakto G-STOP – Najlepszy standard preparatu biologicznego

Badania nad środkami biologicznymi w mojej pracowni rozpoczęło się prawie 10 lat temu. Dysponując dostępem do laboratorium mikrobiologicznego, wyposażonego w zaawansowany sprzęt taki jak:...
13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
11,402SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics