Advertisement

Są już ostateczne wyniki badań soli

Sól przemysłowa używana w przemyśle spożywczym nie stanowiła zagrożenia dla zdrowia ludzi – poinformowała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.

Są już ostateczne wyniki badań soli
Są już ostateczne wyniki badań soli

Funkcjonariusze nie wykluczają zmiany kwalifikacji przestępstwa w związku z postawionymi zarzutami w tzw. aferze solnej.

W próbkach stwierdzono obecność dioksyn, ale w ilościach, które nie stanowią zagrożenia dla życia i zdrowia nawet przy długotrwałym spożyciu.W badanych próbkach znaleziono także metale ciężkie: ołów, kadm i arsen, ale ich ilość nie przekracza limitów związanych z bezpieczeństwem żywności.

Redakcja AgroNews

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 2 =

11,152FaniLubię
4,484ObserwującyObserwuj
3,901ObserwującyObserwuj
7,660SubskrybującySubskrybuj

Rada Ministrów przyjęła projekt ustawy dot. konkurencji rynkowej i jakości żywności

Rada Ministrów przyjęła projekt ustawy o zmianie ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz niektórych innych ustaw, przedłożony przez ministra rolnictwa i rozwoju wsi...

Obserwuj nas na INSTAGRAMIE