Zanieczyszczenia rzepakiem GMO dłużej

Komisja Europejska przedłużyła okres wychodzenia z obecności zanieczyszczeń rzepakiem GMO w łańcuchu żywnościowym i paszowym o 5 lat do 31 grudnia 2016 roku – informuje FAMMU/FAPA.

Oznacza to, że przypadkowe i niewielkie – 0,1 proc. zanieczyszczenia odmianami rzepaku GMO Bayer CropScience (Ms1xRf1, Ms1xRf2 i Topas 19/2), które nie są obecne na rynku od 2007 roku, mogą jeszcze od 2012 do 2017 roku znaleźć się w łańcuchu żywnościowym.

Źródło: FAMMU/FAPA
 

Advertisement
Advertisement

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Ziemia ważniejsza niż pieniądze – rolnicy chcą realnych rozwiązań

Rozpoczęcie zaawansowanych prac nad budową Centralnego Portu Komunikacyjnego (CPK) oraz towarzyszących mu inwestycji, takich jak droga ekspresowa S-11 i Kolej Dużych Prędkości, wywołało poważne...
13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
13,432SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics