Zanieczyszczenia rzepakiem GMO dłużej

Komisja Europejska przedłużyła okres wychodzenia z obecności zanieczyszczeń rzepakiem GMO w łańcuchu żywnościowym i paszowym o 5 lat do 31 grudnia 2016 roku – informuje FAMMU/FAPA.

Oznacza to, że przypadkowe i niewielkie – 0,1 proc. zanieczyszczenia odmianami rzepaku GMO Bayer CropScience (Ms1xRf1, Ms1xRf2 i Topas 19/2), które nie są obecne na rynku od 2007 roku, mogą jeszcze od 2012 do 2017 roku znaleźć się w łańcuchu żywnościowym.

Źródło: FAMMU/FAPA
 

Zostaw komentarz

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Nie będzie połączenia inspekcji. Siekierski: To nie jest dobry czas!

Realizacja szeroko zakrojonego działania w postaci konsolidacji inspekcji odpowiedzialnych za bezpieczeństwo i jakość żywności nie jest aktualnie planowana. To nie jest dobry czas na...
13,428FaniLubię
7,105ObserwującyObserwuj
3,946ObserwującyObserwuj
8,520SubskrybującySubskrybuj
Verified by ExactMetrics